Cât costă chiria în România la apartamente, comparativ cu Europa

0 12

Fiecare român își dorește să dețină apartamentul în care locuiește. Motivul pentru care puțini locuitori stau în chirie are însă legătură și cu prețurile exagerate ale chiriilor de la nor, raportat la salariul mediu pe economie.

O analiză recentă publicată de Wall Street atrage atenția asupra prețurilor de închiriere a locuințelor din România, raportat la piața din Europa. În mod previzibil, nu stăm foarte bine la capitolul costuri și, din acest motiv, 90% dintre români au optat să dețină locuința în care stau, chiar și dacă plătesc rata la ea pe termen lung.

Mai puțin de 10% dintre români stau în chirie, iar cel puțin când vine vorba de București, afinitatea românilor pentru a cumpără un apartament, în loc să-l închirieze, este ușor de înțeles. Nu de alta, dar raportându-ne la salariul mediu lunar net, un român dă mai mult pe chirie în Capitală decât dacă ar sta în Berlin sau Paris. Ca referință, costurile sunt similare cu Amsterdam.

Potrivit Numbeo, cea mai mare bază de date din lume cu informații și indicatori de prețuri rezidențiale, românii sunt dezavantajți când vine vorba de închirierea unui apartament. Pentru București, nivelul chiriei lunare este de 396,94 de euro în zona centrală a orașului, în timp ce la periferie, ai costuri de 268,59 de euro. În contextul salariului mediu net din București de 660 de euro, asta înseamnă că aproximativ 60% dintre încasări se duc pe chirie, în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica