Cat cantareste motorul celei mai rapide masini?

0 669

In primul rand trebuie sa precizam faptul ca Bugatti Chiron este considerata ca fiind cea mai rapida si puternica masina din lume in acest moment. Dar nu doar cu puterea cailor ascunsi sub capota ne surprinde bolidul sport, ci si cu motorul care are niste caracteristici speciale si chiar unice.

Sub capota, Chiron ascunde un motor W16 cu 1.500 de cai putere, performanta aproape imposibil de egalat de o alta masina. Ceid e la Bugatti au reusit sa se intreaca de aceasta data, concepand o masina cu un design special si fermecator din toate punctele de vedere si cu un motor impresionant pentru orice cunoscator.

Desi motorul noului model dezvolta o putere cu 500 de cai mai mare decat veriunea precedenta Veyron (1.000 de cai putere), asta nu inseamna ca este necesar sa foloseasca un motor mult mai greu. E bine cunoscut faptul ca desi se lucreaza mult la micsorarea greutatii masinilor sport, de cele mai multe ori se taie din caroserie sau platforma astfel incat sa aiba o greutate cat mai mica. Cand vine vorba de motor insa, majoritatea masinilor sport sunt imposibil de miscat fara a folosi o macara speciala.

Noul model Bugatti Chiron surprinde si la acest capitol, ascunzand sub capota un motor cu o greutate de sub 500 de kilograme. Doar motorul in sine are 436 de kilograme, in timp ce transmisia cantareste 124 de kilograme. In total, sub capota se afla doar 560 de kilograme. La acest model de top doar motorul cantareste cat o veche masina de curse din anii ’80.

Poate parea ca este o greutate enorma insa facand o comparatie cu alte modele precum Chevy LS9 care dezvolta doar 638 de cai putere si are o greutate de 531 de kilograme, motorul lui Chiron este mult mai usor.

 

Source Playtech
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica