Cât ar costa Dacia electrică? Renault are soluția perfectă s-o facă ieftină

0 1

La salonul auto din Geneva, Dacia va prezenta conceptul mașinii electrice. Nu va ajunge pe piață mai curând de 2022, dar măcar știm ce pregătește producătorul. Prețul ar fi surpriza importantă.

Cu aproape două săptămâni până la salonul auto de la Geneva, Renault a anunțat că Dacia electrică e programată pentru vânzare în 2021 – 2022. Eventual, lansare oficială în 2021, în toamnă, și vânzare oficială în 2022. Dar la Geneva va prezenta, în premieră, ce-a pregătit.

Prețul estimat de presa din Germania e la circa 15.000 de euro. Ceea ce ar fi surprinzător, dat fiind că Renault Zoe sau alte mașini sunt la peste 30.000 de euro. Cum ar putea atât Renault, cât și Dacia să reducă atât de mult prețul? Răspunsul a fost dat recent de Hakim Boutehra, director general Renault pentru Europa de Sud-Est.

„Dacia va avea un model electric. Se va întâmpla, dar nu pot spune când. Trebuie un automobil făcut cu ADN Dacia, altfel nu are sens. Avem tehnologia, avem tot ce ne trebuie, decizia e luată. Dacia va avea acest automobil și vom anunța când va fi momentul”, a afirmat Boutehra.

Dacia electrică, produsă pe scheletul altor mașini Renault

Ce vrea compania franceză să facă acum e să electrifice într-un fel sau altul și marca Dacia, deoarece sunt cerințe noi de la Uniunea Europeană privind normele de poluare. Mașinile Dacia au emisii mari de CO2 și prețuri mici, iar asta împiedică utilizarea de tehnologii…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica