Care sunt supermarketurile care fac angajări pe bandă rulantă: cifrele care-ți arată dezvoltarea continuă

0 1


În 2020, an marcat de debutul pandemiei de coronavirus, supermarketurile au angajat mii de persoane. Iată cum stă situația în acest domeniu.

Mii de persoane și-au găsit un loc de muncă în echipele primilor zece cei mai mari retaileri din România. În total, companii ca Mega Image, Kaufland, Auchan și altele au angajat nu mai puțin de 8.400 de persoane.

Creșterea numărului de angajați arată un singur lucru: aceste companii sunt în plin proces de dezvoltare și extindere. Cele mai multe locuri au fost create de Mega Image, dar sunt și retaileri mari care au făcut concedieri, ca de exemplu Auchan, arată o analiză economica.net.

Angajări pe bandă rulantă în supermarketuri

Angajările reprezintă, în mod evident, un semn de expansiune.

Angajatul mediu din retail produce pentru angajatorul său până la 1,7 milioane de lei pe an, adică peste 144.700 de lei pe lună (peste 29.500 de euro pe lună). Aceasta este situația la Metro Cash& Carry care a rămas, ca și în 2019, în fruntea clasamentul companiilor din retail cu cei mai eficienți angajați din punct de vedere al productivității  ( cifra de afaceri/număr de angajați).

Prin comparație, în 2017, Metro Cash&Carry a generat un rulaj mediu de 1,2 milioane de lei (100.800 de lei pe lună).

Metro, numărul șase dintre marii retaileri, cu un business net de 6,1 miliarde de lei, a ajuns anul trecut la peste 3.500 de salariați, după ce a angajat 115 persoane.

Clasamentul retailerilor după…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica