Care sunt șansele să fim loviți de un nou val pandemic în sezonul rece? Anunțul șefului CNCAV

0 0

Ultimele săptămâni ne-au adus bilanțuri din ce în ce mai optimiste cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus. Chiar și în aceste condiții, mulți români se întreabă dacă sezonul rece ne va aduce un nou val pandemic.

Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, există șanse destul de mari ca România să se confrunte în sezonul rece cu un nou val pandemic.

Varianta Delta ar putea genera un nou val pandemic în sezonul rece

De vină pentru noul val ar fi varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima dată în India. Studiile arată că această variantă este mult mai contagioasă, iar medicul militar susține că ea ar putea sta la baza declanșării unui nou val epidemiologic în țara noastră, odată ce temperaturile din termometre vor începe să scadă.

Potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, varianta Delta ar fi chiar și cu 50% mai contagioasă decât coronavirusul original.

Pentru a ne pune la adăpost de acest scenariu, oficialul susține că trebuie să evoluăm cât mai mult în campania noastră națională de vaccinare. Trebuie să imunizăm un număr cât mai mare de oameni, pentru a reuși să dezvoltăm acea imunitate colectivă de care avem nevoie, astfel încât pandemia să nu revină.

„Este important ca într-o perioadă de circa o lună, o lună şi jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte. Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica