Care sunt cele mai valoroase branduri din lume: ce locuri ocupă Amazon, Apple sau Google

0 2


În cazul în care ai o afinitate pentru branduri și valoarea financiară din spatele lor, te vei bucura să afli că a fost publicat noul clasament anual al Brand Finance Global 500.

Puterea financiară a unei companii este dată și de percepția publicului asupra brandului din spate. Un brand puternic este ușor monetizabil și, implicit, ajunge să aibă o valoare fabuloasă. Pornind de la acest mecanism și de la faptul că aproape orice om de pe mapamond a auzit de Amazon, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că gigantul lui Jeff Bezos ocupă din nou prima poziție în clasament.

În urmă cu aproximativ un an, brandul Amazon era estimat la o valoare de 187,9 miliarde de dolari. La ora actuală, se estimează că aceeași entitate a depășit pragul de 220 de miliarde. Ca o premieră absolută, este pentru prima oară în istoria clasamentului când cineva a depășit pragul psihologic de 200 de miliarde de dolari. Faptul că în cazul Amazon discutăm de o creștere de 17,5% de la an la an este cu atât mai bine pentru titanul comerțului online.Google, deși nu mai este o companie de sine stătătoare și activează sub Alphabet, ocupă al doilea loc un top, în creștere de pe poziția trei de acum un an, cu o creștere financiară de 11,9%. Aceasta a sărit de la 142,75 miliarde de dolari până la 159,7 miliarde.

Apple se mulțumește cu locul trei în top, cu o evaluare de aproximativ 140,5 miliarde de dolari, în scădere cu 8,5 procente față de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica