Care-s planurile Telekom după vânzarea către Orange: schimbări pe piața din România

0 1

2021 e anul în care înțelegerea dintre Deutsche Telekom și Orange va fi parafată. După acest moment, piața telecom din România va suferi câteva modificări.

Deutsche Telekom a bătut palma cu Orange pentru a-i vinde operatorului operațiunile fixe. Înțelegerea mai are nevoie de câteva aprobări, dar pe mai departe, Deutsche Telekom are planuri mari. Rezultatele financiare ale grupului arată că veniturile au fost de 951 milioane de euro în 2020, în scădere cu 3% față de anul anterior, însă profitul operațional, înainte de taxe și impozite, a crescut cu 8,5% până la 153 milioane de euro.

Compania vrea să se concenteze pentru a-și dezvolta propria rețea de fibră optică și va trece doar la furnizarea de servicii de comunicații mobile.

Telekom, planuri mari după vânzarea către Orange

În raportul financiar al DT se menționează că numărul clienților de comunicații mobile a scăzut cu 4,7% anul trecut până la peste 4,68 milioane de utilizatori, cu peste 230.000 de utilizatori în minus față de 2019. Anul trecut, numărul de conexiuni de mare viteză (broadband) a scăzut cu 10,1% față de 2019, până la 912.000 conexiuni, iar pe zona de telefonie fixă numărul liniilor de telefonie fixă a scăzut cu 7,4% până la 1,4 milioane de linii telefonice fixe.

Cât despre tranzacția prin care Orange preia operațiunile fixe – adică 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), această încă mai așteaptă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica