Care mai sunt șansele ca Volkswagen să deschidă o uzină în România

0 1

Volkswagen avea în plan să-și deschisă o nouă fabrică în Turcia. Din cauza evenimentelor de acolo, a decis să renunțe la investiție și să se îndrepte spre o altă țară europeană. Pe lista s-ar fi aflat și România.

Volkswagen caută de ceva vreme să deschidă o uzină în sud-estul Europei, în care ar urma să fabrice aproximativ 300.000 de mașini anual. Germanii aleseseră Turcia, dar s-au văzut nevoiți să-și reconsidere planurile. Producătorul a dat înapoi după ofensiva Turciei în Siria și după ce au escaladat tensiunile cu kurzii. Volkswagen a dat înapoi și a spus că urmărește evoluțiile de acolo și vine cu o decizie finală.

O astfel de decizie finală era așteptată chiar luna aceasta. Dar, din nou, constructorul german a amânat decizia pentru jumătatea anului. Dacă nu va mai alege Turcia, teoretic, alte țări din sud-estul Europei, printre care și România, rămân pe listă.

Decizia Volkswagen, un pariu de 1,3 miliarde de euro

Potrivit unor surse citate de Automotive News, șefii Volkswagen tărăgănează deschiderea unei uzine în sud-estul Europei.„Încă mai avem timp și putem cu certitudine să luăm această decizie la mijlocul anului”, spunea cineva din interiorul companiei, sub protecția anonimatului.

Decizia trebuie cântărită bine. E vorba de o investiție de 1,3 miliarde de euro într-o uzină în care ar urma să fie fabricate, din 2022, modelele VW Passat și Skoda Superb. Inițial, fusese aleasă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica