Care este ADN-ul fructului de avocado și de ce e asta important pentru tine

0 10

Deși este privit de mulți drept mâncare pentru hipsteri, fructul de avocado devine din ce în ce mai popular și în țara noastră.

Fructul crește în arborele de avocado și, deși istoricul acestuia este unul destul de ambiguu, cel mai probabil provine din zona central sudică a Mexicului. Cel mai popular tip de avocado este cel numit Hass și, în cele mai multe cazuri, acesta este soiul pe care îl cumperi de la supermarket.

Un grup de cercetători și-a dedicat timpul încercării determinării profilului genetic al acestui fruct. Astfel, aceștia au studiat genomica fructului de avocado pentru a determina totalitatea informațiilor sale ereditare, dar și codul său ADN.

Profilul genetic al fructului de avocado

Oamenii de știință nu știu exact când a apărut fructul pe care îl consumăm și noi astăzi. Aceștia au ajuns la concluzia că fructul a trecut printr-o serie de transformări de-a lungul timpului. În urma unor modificări ale genelor, fructul de avocado a dezvoltat noi funcții utile care încă există în ADN-ul acestuia și astăzi.

Totuși, scopul acestora este unul benefic pentru toți fanii fructului, pentru că ar putea contribui la creșterea productivității. De asemenea, aceștia încearcă și să mărească rezistența arborilor la „boli”. În viitor, poate vom afla și de ce fructul capătă atât de rapid culoarea maro și devine astfel necomestibil. Astfel, încercările cercetătorilor ar putea face fructul mai accesibil…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica