Canon G5 X Mark II e camera compactă pentru poze care nu-ți ies cu telefonul

0 25

Dacă toamna e sezonul camerelor mari, serioase, vara e pentru cele pe care le-ai lua în vacanță. Vara a fost lansată și Canon G5 X Mark II, o cameră foto compactă care nu înlocuiește un DSLR sau un telefon, că nu are scopul acesta. E, de fapt, la mijloc între cele două. Și-am avut ocazia să văd ce poate face ca să vezi dacă-i pentru tine.

Sunt momente în care telefonul e perfect pentru poze. Pentru video încă nu-i înlocuitor de vreo cameră, poate doar pentru stabilizare, dar pentru cadre statice e unde trebuie. Și nu se oprește aici. Totuși, e limitat de fizică: senzorii nu pot fi mai mari, distanța focală acoperită nu poate fi mai mare, iar optica nu poate fi mai bună. Sigur, vor mai fi aduse îmbunătățiri, dar cele mai mari vor veni la nivel de software. Aici intervine nevoia de-o cameră compactă.

Eu am simțit nevoia asta cu fotografii realizate în diverse vacanțe. Telefonul cu care le-am făcut are 12 megapixeli și imediat ce tai un pic din poză se vede în rezultatul final. Iar când vine vorba de print, chiar dacă prea puțin oameni mai fac asta, senzorul mai mare mereu va avea un avantaj. Încă nu mi-am printat poze din ultimele vacanțe, dar le-am procesat în Lightroom și după fiecare crop am simțit că era nevoie de ceva un pic mai bun. Nu prea mare, dar ceva comod, cât să încapă în palmă.

Canon poate ar trebui să schimbe liga: din camere compacte în camere “cât palma”

Ecran rabatabil și vizor

Mi-am…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica