Când vor fi testele Covid gratuite în România. Anunțul ministrului Sănătății

0 6

Mulți români se plâng, încă de la începutul pandemiei de coronavirus, de costul testelor pentru depistarea infecției. Pentru aceste persoane, ministrul Sănătății vine cu o veste bună. Testele pentru depistarea Covid-19 ar putea deveni gratuite în România, în anumite condiții.

Potrivit ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, spitalele trebuie să asigure testarea Covid gratuită a pacienților care se internează pentru diferite probleme medicale.

Cu alte cuvinte, dacă o persoană ajunge în spital, ea ar trebui testată gratuit și pentru Covid, chiar dacă afecțiunea pentru care se prezintă la medic nu are nicio legătură cu noul tip de coronavirus.

Odată efectuate testele, medicii triază pacienții și previn contaminarea celor care au teste negative la infecția cu noul tip de coronavirus.

Ministrul Sănătății a anunțat joi că va solicita Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) să facă o actualizare a metodologiei de testare.

Ioana Mihăilă: „Toți pacienții să fie testați gratuit”

Medicul susține că spitalele vor avea de ales metoda potrivită astfel încât, în cele din urmă, să poată oferi pacienților servicii de testare anti-Covid-19 gratuite.

„Există un program național care decontează testele PCR realizate de toate unitățile medicale pentru pacienții internați conform metodologiei. Spitalele fie au laboratoare proprii, fie pot face contracte, așa încât toți pacienții să fie testați…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica