Când va avea loc prima ieșire în spațiu cu echipaj NASA exclusiv feminin

0 5

NASA a anunțat că va face istorie: va trimite, pentru prima dată, două femei într-o călătorie în afara Stației Spațiale Internaționale.

Este vorba despre Christina Koch și Jessica Meir, două femei astronaut care vor intra în istorie în curând. Acestea se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale și urmează să fie prima echipă alcătuită exclusiv din femei care va ieși în spațiu. Evenimentul NASA va avea loc pe 21 octombrie.

Va fi pentru prima dată în istorie când doar femei vor îmbrăca costumele de astronaut pentru a contribui la cercetări în exteriorul unei nave spațiale.

Misiunea va mai bifa un record: Christina Koch va efectua cel mai lung zbor spațial realizat vreodată de o femeie. Aceasta a anunțat că, de data asta, există suficiente costume de astronaut de mărimea potrivită.

NASA a anunțat că are programate șase ieșiri în spațiu. Meir spune că în aceste misiuni vor upgrada Stația Spațială Internațională cu baterii litiu-ion care vor conserva mai bine energia.

De ce NASA nu a reușit acest lucru în martie

Totuși, aceasta nu este prima dată când NASA încearcă asta. Planul datează încă din luna martie. Atunci, Koch…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica