Când și de ce poți debloca un Samsung Galaxy S10 cu orice amprentă

0 3

Când a lansat modelele Galaxy S10, Samsung a spus că folosește un scanner inovator. Acesta s-a dovedit acum și predispus unei probleme imense: funcționează cu orice amprentă. Totuși, nu în orice condiții.

Există două tipuri de cititoare de amprentă: optic și ultrasonic. Cel dintâi folosește un senzor foto care face, propriu-zis, o poză amprentei și-o compară cu cea înregistrată. Cel din urmă folosește vibrații ca să identifice tiparul amprentei cu cel din telefon. Samsung l-a ales pe cel din urmă pe Galaxy S10 și Galaxy Note 10.

Problema a fost descoperită acum de-o femeie din Marea Britanie care a aplicat pe ecran un gel protector. A descoperit apoi că poate debloca telefonul cu altă amprentă decât cea înregistrată. Și, mai mult, că funcționează orice amprentă.

Samsung a spus că știe problema și că o va rezolva cu o actualizare software.

De ce Samsung Galaxy S10 (și poate și celelalte modele) pot fi deblocate astfel

Spre deosebire de un cititor optic, cel ultrasonic se bazează pe modelul 3D pe care îl generează vibrațiile. Astfel, nu folosește lumină, ca celălalt, și funcționează chiar și când ești ud pe mâini. Nu e însă la fel de rapid și, cum e acest caz, nu poate fi folosit cu orice folie sau gel de protecție.

Dat fiind că Samsung susține că poate rezolva problema prin software, înseamnă că la nivel hardware e în regulă. Chiar și așa, evident că există metode de-a păcăli un astfel de sistem….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica