Când se dă ora înapoi și ora 3 devine ora 4. Și de ce mai avem ora de vară?

0 1

Ora de vară înseamnă, în primul rând, o zi mai scurtă. Totodată, este și cel mai inutil obicei pe care încă îl avem în această perioadă. Astfel, ne regăsim în ultimul weekend din martie și, implicit, perioada când se dă ora înapoi.

Ora de iarnă e, de fapt, cea firească. Ce vom avea din 29 martie încolo până în octombrie va fi ora de vara, această ajustare a modului în care ținem evidența timpului care a rămas din urmă cu câteva secole. De ce ora 3 devine ora 4? Are legătură cu modul în care ne raportăm la fusurile orare în România.

Ora de vară și ajustarea ceasurilor ca să fii în regulă

Trecerea la ora de vară se face în noaptea dintre 28 și 29 martie. Probabil că cel mai des te întâlnești cu situația asta când cineva îți zice că „se dă ora înapoi” sau că „ora 3 devine ora 4”. În principiu, ce avem acum e o modificare din urmă cu câteva secole ca agricultorii și cei din industria grea să profite de lumina naturală.

Sistemul cu ora de vară și cea iarnă presupune doar ajustarea cu o oră – înainte și înapoi – ca totul să fie sincronizat. Implicit, în 2020, ora de iarnă va fi în noaptea dintre 24 și 25 octombrie.

Dacă ești ca mine și te enervează sistemul ora de iarnă – ora de vară, există o veste bună. Comisia Europeană a avut inițiativa ca statele membre al Uniunii Europene să renunțe la schimbarea orei în funcție de anotimp. Măsura va fi aplicată abia din 2021, când fiecare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica