Când scăpăm de masca de protecție obligatorie, în România: Gheorghiță a venit cu vestea proastă

0 0

Foarte mulți oameni s-au săturat să poarte masca de protecție obligatorie și nu-i încântă nici perspectiva faptului că vor fi nevoiți să o poarte chiar și după vaccinare. Câteva lămuriri pe marginea acestui subiect a oferit Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinarea antiCovid.

Oficialul a evitat să fie foarte precis când vine vorba de momentul în care purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie. În parte, a corelat acel momentul cu un grad ridicat de imunizare colectivă. În același timp, a menționat și momentul foarte improbabil în care oamenii de știință vor constata că nu circulă tulpini ale virusului care să nu fie acoperite de vaccin.

„În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie, însă a vreau să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o emisiune, duminică seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Partea bună este vaccinarea în masă are deja efecte în viața de zi cu zi. Medicul a arătat că datele centralizate atât în România, cât şi din alte ţări în care au demarat campanii de vaccinare, arată…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica