Cand lanseaza Google inlocuitorul pentru Android

0 1.300

De cativa ani tot asteptam noul sistem de operare Fuchsia pe care Google l-a anuntat in urma cu 2 ani. Se pare ca gigantul doreste inlocuirea revolutionara a sistemului de operare Android care functioneaza in momentul de fata pe peste 50% din device-uri.

In ultima perioada Google a lucrat la noul proiect Fuchsia care, desi se lasa asteptat tot mai mult, ne apropiem totusi de o data estimativa de lansare. Cei de la Google au in acelasi timp sute de proiecte care de cele mai multe ori ajung nici macar sa vada lumina zilei in dreptul utilizatorilor, sau atrag milioane de utilizatori abia dupa cativa ani de la lansare.

Google Chrome este un exemplu foarte bun. Fuchsia este insa un proiect despre care s-au auzit lucruri numai de bine si se pare ca a fost gandit ca un sistem de operare coss-platform. Rolul acestui sistem de operare este de a centraliza sub o singura umbrela multe din SO-urile pe care gigantul le-a creat la Mountain View.

Noul sistem de operare Fucshia este in stadiul de dezvoltare si va avea la baza microkernel-ul real-time Zircon. Este menit sa inlocuiasca celebrele sisteme de operare Android si Chrome OS si va rula pe orice dispozitiv de la telefoane pana la boxe sau termostate.

In momentul de fata lucrurile se misca foarte bine. In echipa de dezvoltare a sistemului de operare Fucshia fac parte nu mai putin de 100 de ingineri. Inca nu stim exact care va fi compatibilitatea sistemului de operare cu toate aplicatiile actuale, dar daca nu va exista o compatibilitate sunt sanse mari ca proiectul sa ia sfarsit inainte de a ajunge cunoscut la nivel mondial.

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica