Bugetul pentru 2022, de la UE: câți bani vom avea, de fapt, anul viitor

0 0

Parlamentul European (PE) a adoptat, miercuri, la Strasbourg, o rezoluţie care indică traiectoria pe care se va construi bugetul Uniunii Europene pentru anul 2022.

Bugetul Uniunii Europene, deși pare un termen abstract și o problemă ce, aparent, nu ne privește în mod direct, ne influențează, de fapt, mai mult decât am crede vreodată.

Datorită acestui buget, statele membre ale Uniunii Europene pot, de exemplu, să demareze planuri de investiții care să ne îmbunătățească tuturor calitatea vieții, accesul la educație, la sănătate și să implementeze reforme atât de necesare traiului de zi cu zi, cum ar fi eliminarea birocrației și investițiile masive în digitalizare.

Din fericire, traiectoria dată de Parlamentul European merge exact în această direcție. Eurodeputații militează pentru a ajuta economiie UE să depășească impactul crizei sanitare și, mai mult, să evolueze și să devină mai puternice, cu tineri mai educați.

Cum arată bugetul pentru 2022

Conform oficialilor europeni care au realizat rezoluția, bugetul pentru anul viitor ar trebui să permită statelor membre ale Uniunii Europene să se axeze pe planuri și politici de redresare economică post-pandemică.

Eurodeputaţii au propus creşterea finanţării mai multor programe şi politici pe care ei consideră că vor contribui la redresarea post-pandemie, în concordanţă cu priorităţile Parlamentului European stabilite pentru 2022.

Europenii amintesc, la acest…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica