Bugetarul din România care câștigă mai mult decât președintele SUA

0 11

Este binecunoscut faptul că unii bugetari ai României au salarii fabuloase. Unul dintre ei are un salariu mai mare chiar decât președintele SUA, dar și de șase ori mai mult decât Klaus Iohannis.

Claudiu Năsui, membru USR, a scos în evidență faptul că România are un bugetar cu un salariu lunar mai mare decât cel al lui Donald Trump, președintele SUA. E vorba de președintele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”. Acesta are un salariu de aproape 2 milioane de lei pe an (1.934.000 de lei), iar asta înseamnă că obține lunar peste 162.000 de lei, adică puțin peste 34.000 de dolari.

Președintele Statelor Unite ale Americii încasează în fiecare lună 33.333 de dolari, iar Klaus Iohannis este remunerat cu 25.000 de lei (puțin peste 5200 de euro). De menționat este faptul că acesta este salariul brut al directorului general. Totuși, la final, după plata dărilor, el rămâne cu 95.000 de lei pe lună.

Bugetarii de lux ai României

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” are venituri proprii, însă la o analiză amănunțită se poate observa că aceste venituri sunt tot din fonduri publice.

„Aproximativ o treime din veniturile proprii vin de la stat prin granturi pentru cercetare. O altă treime este din amenajări de păduri pe care acest institut are monopol – deci statul, prin Romsilva, îi plătește. Iar cealaltă treime din venituri iese din exploatarea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica