București va avea sistemul care poate face ordine în haosul din trafic

0 1

Dacă locuiești în București, atunci înseamnă că te confrunți zilnic cu traficul infernal. Intersecții blocate, claxoane, nervi – cam așa arată peisajul zilnic din Capitală. Primarul-general al Bucureștiului, Gabriela Firea, insistă că a găsit soluția salvatoare.

Se vorbește de multă vreme de introducerea semafoarelor inteligente în București. E o soluția care ar mai putea elimina din aglomerație, dar pași concreți nu s-au făcut niciodată în această direcție. S-au testat câteva semafoare cu cronometru, tocmai pentru ca șoferii să nu mai forțeze intrarea în intersecție, dar soluția n-a fost implementată la scară largă.

Acum, una dintre companiile municipale înființate de Firea susține că a găsit soluția salvatoare. 85 de camere inteligente, dotate cu senzori de detecție, care vor fi montate în intersecțiile cele mai aglomerate din București. Iată cum funcționează sistemul.

Soluția găsită de Firea pentru decongestionarea traficului din București

Compania Municipală de Management al Traficului, din subordinea Primăriei Capitalei, susține că aceste camere dotate cu senzori observă în timp real dacă o anumită zonă se aglomerează. Astfel, timpii semafoarelor se modifică automat pentru fluidizare traficului. Cu alte cuvinte, nu o să mai aștepți două minute să se facă verde, deși de pe străzile adiacente nu vine nicio mașină.

Dacă se aglomerează o stradă, semaforul va ține automat mai mult culoarea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica