Boeing recomandă companiilor aeriene să suspende activitatea câtorva modele 777, după incidentul din Denver

0 0

Boeing Co a declarat că a recomandat suspendarea utilizării avioanelor 777 cu același tip de motor care a aruncat resturi peste Denver în weekend, după ce autoritățile de reglementare americane au anunțat inspecții suplimentare și Japonia a suspendat utilizarea acestora, luând în considerare acțiuni ulterioare.
Mișcările care implică motoarele Pratt & Whitney PW4000 au avut loc după ce un United Airlines 777 a aterizat în siguranță în Denver, sâmbătă, la ora locală, după ce motorul său drept a cedat.

United a declarat a doua zi că își va scoate voluntar și temporar cele 24 de avioane active, cu câteva ore înainte de anunțul Boeing.

Boeing a spus că 69 dintre avioane erau în serviciu și 59 erau depozitate, într-un moment în care companiile aeriene au aterizat avioane din cauza unei scufundări a cererii asociate pandemiei COVID-19.

Producătorul a recomandat companiilor aeriene să suspende operațiunile până când autoritățile de reglementare americane vor identifica protocolul de inspecție adecvat.

777-200 și 777-300 afectate sunt mai vechi și mai puțin eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil decât modelele mai noi, iar majoritatea operatorilor le elimină treptat din flote.

Imaginile postate de polițiști în Broomfield, Colorado au arătat resturi de avioane semnificative la sol, inclusiv o carcasă a motorului de la avionul de 26 de ani, împrăștiat în afara unei case.
Consiliul Național pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica