Black Friday în România: când a pornit și ce a însemnat la început

0 3

Black Friday este, pentru mulți, cel mai așteptat eveniment al anului. Banii sunt cheltuiți mai lejer decât în orice altă zi a anului. Totodată, creditele sunt mai numeroase ca niciodată. Și ce facem cu asta?

Vinerea Neagră este prilej de cheltuit bani pentru consumatori și de adunat profit pentru comercianți. Trendul este unul mai vechi, dar în România a ajuns ceva mai târziu decât în alte țări.

Cum a ajuns Black Friday în România

Anul acesta, Black Friday are loc pe 15 noiembrie – cel puțin la eMAG, dar și alții se vor conforma. Deși, ca în fiecare an, retailerii nu țin cont neapărat de această dată exactă. Mulți dintre aceștia fie încep mai devreme perioada de reduceri, fie continuă să facă oferte și după sfârșitul oficial al Vinerii Negre, fie ambele.

Cu toate astea, unii văd ziua asta ca fiind mai importantă decât alte sărbători, precum Crăciunul, de exemplu. Totuși, cum am ajuns să avem o zi dedicată shopping-ului și reducerilor în România?

Ca mai toate lucrurile de care ne bucurăm și noi, și această „sărbătoare” a pornit de la americani. Pentru ei, este de fiecare dată ultima vineri din luna noiembrie, a doua zi după Ziua Recunoștinței. La noi în țară această dată este mult prea aproape de ziua națională a României, pe 1 decembrie, când la noi este zi liberă.

În România, Black Friday a ajuns în 2011, la inițiativa eMAG. Pentru a avea timp să livreze produsele înainte de 1 decembrie,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica