Black Friday cu țepe, deja: semnele care dau de gol o înșelătorie

0 3


Până vom fi în plin Black Friday la noi, avem unul din China. Single’s Day e doar la ei. Sau a fost, la început. Acum a devenit un eveniment marcant și la nivel global. Si nu vine fără probleme.

Specialiști în securitate cibernetică au raportat o creștere accentuată a activităților frauduloase în domeniul comerțului electronic. Asta înainte de Single’s Day, de pe 11 noiembrie, ziua cu cele mai multe reduceri și cea mai mare activitate pentru comerțul online din China. Evenimentul este originar din China, dar a devenit relevant pentru utilizatorii de pe piețe de e-commerce din întreaga lume.

Promoțiile dinaintea acestui Black Friday chinez și vânzările de pe platforme globale din Asia sunt binevenite și la nivel internațional. Dar escrocii vizează acum utilizatorii în diferite limbi care speră să prindă acele oferte excelente de Black Friday.

Infractorii se folosesc de Black Friday ca să-și facă „planul”

Cercetătorii Kaspersky au detectat prima dată un vârf în atacurile de phishing financiar înainte de reducerile cauzate de Single’s Day, în 2018.

După cum se poate observa din graficul de mai jos, numărul mediu de atacuri de phishing financiar fluctua în jur de 350.000 pe zi în octombrie. Apoi, cu câteva zile înainte de 11 noiembrie 2018, numărul de atacuri a depășit 950.000. Cercetătorii sunt din nou martori în acest moment la atacuri similare de spam și phishing și recomandă tuturor să fie atenți cu…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica