Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât România

0 11

Bitcoin nu este suflat cu aur sau cu argint, dar are un cost. Bitcoin consumă mai multă energie electrică decât România sau Portugalia.

Cei de la Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) au estimat care este costul energetic al rețelei bitcoin și au comparat rezultatele cu consumul de energie electrică al țărilor din lumea întreagă.

În timp ce unitatea terawați pe oră este una standard pentru măsurarea consumului de energie electrică, ea poate fi cam abstractă fără context. De aceea, cercetătorii au creat această platformă online în care este comparat consumul de energie electrică al criptomonedei cu consumul de energie al țărilor.

În lume se produc 25.082 TWh (terawați pe oră), iar consumul total este de 20.863 TWh. Potrivit CBECI, rețeaua bitcoin consumă, de-a lungul unui an, echivalentul a 53,81 TWh (terawați pe oră). Adică mai mult decât România (48,64 TWh) sau Portugalia (46,94 TWh).

De ce consumă bitcoin atât de multă energie electrică

Mai mult, criptomoneda consumă aproape la fel de multă energie ca Danemarca și Qatar împreună. Asta înseamnă că bitcoin reprezintă aproape 0,25% din întregul consum anual de energie electrică din lume. Înseamnă și faptul că energia risipită de dispozitivele electronice din SUA ce sunt în priză, dar inactive ar putea alimenta rețeaua monedei virtuale timp de patru ani.

Moneda virtuală consumă atât de multă energie electrică pentru că minerii din întreaga…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica