Bentley sărbătorește 100 de ani cu acest model luxos science fiction

0 5


Pentru aniversarea a 100 de ani de existență, Bentley a dezvăluit o nouă mașină concept care-ți aduce aminte de unul dintre cele mai emblematice modele ale companiei.

Bentley EXP 100 GT este un automobil în două uși, ce măsoară 5,8 metri în lungime și a fost creat pentru a arăta lumii cum ar putea fi Bentley GT-ul din 2035, o mașină pur electrică și autonomă.

„Am luat decizia de a crea o mașină care să arate cine suntem, dar și să reflecte ce fel de brand vrem să fim în viitor”, spune John Paul Gregory, chief exterior designer al Bentley.

Mașina are patru motoare, unul pentru fiecare roată, iar acestea ar trebui să aibă o putere de cuplu mare. EXP 100 GT ar trbui să atingă 100 km în mai puțin de 2,5 secundă, iar viteza maximă este de 300 km/h. Bateria are o autonomie de până la 700 de kilometri, iar aceasta s-ar încărca 80% în doar 15 minute.

Bentley EXP 100 GT, întruchiparea luxului viitorului

Mașina este în două uși, însă are patru locuri, iar interiorul este finisat cu piele și lemn. Pilea utilizată este tratată cu mai puține elemente chimice. Mai mult, în designul interiorul este folosită și pielea vegană (realizată din resturile de coji de la boabele de struguri). Cusăturile sunt realizate manual de un producător cu peste un secol de experiență.

Dacă asta nu era îndeajuns, în ramele portierelor este folosit și un stejar vechi datat la circa 3000 Î.Hr.

La fel ca multe alte automobile moderne, EXP 100…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica