Beneficiul pe care mulți români l-ar alege în schimbul unui salariu mai mare

0 7

Un salariu mai mare pare a fi dorința oricărui român, însă nu toți ar alege asta. Care sunt motivele alegerii unui salariu mai mic.

Atunci când te angajezi într-un loc de muncă ai garantat un salariu și o listă de beneficii. În mod tradițional, un salariu mai mare înseamnă o motivație mai puternică de a lucra în acel loc. Însă asta nu este cazul pentru toată lumea.

Doi din cinci români spun că ar fi dispuși să accepte un job cu un salariu mai mic în schimbul altor avantaje pe care le consideră mai valoroase.  22% dintre respondenții unui sondaj realizat de BestJobs au declarat că sunt dispuși să dea jobul actual pe unul cu salariu mai mic dar care oferă program de lucru mai lejer și flexibil, alături de posibilitatea de a lucra de acasă.

Aproape tot atâția (21,7%) ar accepta un job mai prost plătit dacă ar avea perspective mai bune de dezvoltare profesională, iar 15,5%, dacă beneficiile extra salariale ar fi mai consistente.

Alți factori care contează mai mult decât salariu sunt: oportunitatea de a avasa mai rapid în caeiră (10,5%), un birou mai aproape de casă (8,6%), un colectiv mai bun (6,2%) sau un brand de angajator mai atractiv (3%).

Totuși, când vine vorba de bani, doi din zece angajați cer o mărire de salariu în decursul primului an de la angajare și 4 din 10 cer o majorare în al doilea an de la angajare. Doar 7% spun că așteaptă să treacă măcar doi ani până să ceară șefilor un salariu mai mare,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica