Bateria care poate încărca mașinile electrice mai repede: de ce pare revoluționară

0 1

Taxiurile zburătoare, mai cunoscute din punct de vedere tehnic sub numele de vehicule electrice de decolare și aterizare (eVTOL), ar putea deveni, în cele din urmă, o tehnologie fezabilă datorită unei noi dezvoltări în tehnologia bateriilor. Iată cum funcționează bateria care poate încărca mașinile electrice mai repede.

În mod ironic, cea mai grea parte a proiectării și construirii eVTOL-urilor nu este vehiculul în sine. Situația energetică cu care se confruntă eVTOL-urile este provocarea: orice baterie suficient de puternică pentru a ridica de la sol un astfel de vehicul este aproape sigur prea grea și se încarcă lent, pentru a face o călătorie utilă.

Bateria poate încărca mai repede mașinile electrice

Dar acum, o echipă de ingineri ai Universității de Stat din Pennsylvania a testat baterii noi care se pot reîncărca în câteva minute și pot dura mii de cicluri de încărcare, potrivit cercetărilor publicate recent în revista Joule, ceea ce face ca eVTOL să pară mult mai fezabile.

Bateriile litiu-ion cu densitate energetică reprezintă un salt major în tehnologia energetică a vehiculelor electrice, potrivit The Independent.

„Sper că munca pe care am făcut-o în această lucrare va oferi oamenilor o idee solidă că nu mai avem nevoie de încă 20 de ani pentru a obține în sfârșit aceste vehicule”, a declarat autorul principal al studiului și directorul Centrului pentru Motoare Electrochimice din Penn State, Chao-Yang…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica