Bate vântul în conturile ANAF: de ce nu mai aleargă firmele cu banii în mână la Fisc

0 2

2020 a fost un an prost nu doar pentru companiile mici, ci și pentru cele care credeau că se pot descurca în vremuri de criză. Din cauza acestei situații, are de suferit și ANAF.

În conturile ANAF bate vântul și această situație a fost influențată și de deciziile luate de Guvern la începutul pandemiei și adaptate apoi crizei sanitare. Datele arată că totalul obligațiilor fiscale amânate la plată de către firme, fără dobânzi și penalități, în baza facilităților acordate de Guvern în luna martie, a sărit de 14 miliarde de lei. Cu alte cuvinte, firmele, profitând de această facilitate, n-au mai alergat cu banii în mână către ANAF.

Au amânat plățile pentru că li s-a permis și s-ar putea ca această rostogolire să nu fie una bună pentru toți.

Crește valoarea datoriilor către ANAF

Suma totală pe care firmele care și-au amânat plățile către ANAF e de 14,4 miliarde de lei, scrie profit.ro. De fapt, de la începutul lui martie, adică startul pandemiei, soldul sumelor declarate la ANAF dar neachitate a scăzut într-o singură lună, în iunie, când Guvernul a decis chiar pe data de 25 iunie, când facilitatea fiscală expira, să o extindă. Dacă ar fi știut că Guvernul va extinde oricum facilitatea, posibil ca sumele să fi fost mai mici.

Datele arată că unele firme au decis să nu își asume riscuri și să nu aștepte până în ultima zi, astfel că au plătit, iar soldul amânărilor a coborât cu 1,5 miliarde…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica