”Bătălia” pentru vaccinul împotriva Covid-19: cum se asigură UE că serul ajunge la cât mai mulți europeni

0 3

După anunțurile potrivit cărora trei vaccinuri sunt eficiente împotriva Covid-19, guvernele au început să pună banii jos pentru a achiziționa cât mai multe doze. UE n-a făcut excepție.

Pfizer/BioNtech, Moderna și AstraZeneca au anunțat recent că au dezvoltat vaccinuri care și-au dovedit eficiența împotriva bolii provocate de noul tip de virus. Primele două seruri au o eficiență de 95%, cel de-al treilea are o eficiență un pic mai scăzută, dar e mai ieftin și mai ușor de transportat/depozitat.

Încă dinaintea momentului în care s-a anunțat eficiența, guvernele au început să încheie precontracte pentru a fi sigure că cetățenii lor nu rămân neimunizați. La nivel european, demersurile sunt conduse de Uniunea Europeană. Oficialii de la Bruxelles au anunțat recent că au încheiat încă un contract pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid cu compania americană Moderna.

Înțelegeri similare s-au făcut și cu Pfizer, dar și cu AstraZeneca.

”Bătălia” pentru vaccinul anti-Covid

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că acest contract încheiat cu Moderna este al șaselea încheiat de Bruxelles o companie farmaceutică pentru un vaccin anti-Covid. Se poartă discuții în vederea încheierii unui al șaptelea contract, dar deocamdată nu s-au dat detalii.

„Sunt fericită să anunț că astăzi am aprobat un nou contract pentru a asigura un alt vaccin COVID-19 pentru europeni. Acest contract…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica