Bastonul inteligent de orientare este minunea tehnologică pe care și-au dorit-o nevăzătorii

0 15

Într-un secol în care multe dintre obiectele uzuale au devenit inteligente, nevăzătorii se bazează în continuare pe un baston din lemn pentru deplasare. Asta se va remedia în curând.

Un inventator orb și-a dedicat o mare parte din viață realizării unui baston inteligent pentru nevăzători. Rezultatul este unul spectaculos, un instrument de navigare intitulat WeWalk. Acesta folosește senzori ultrasonici pentru a avertiza utilizatorul în legătură cu eventuale obstacole de orice fel. În plus, ca să nu devii o sursă de stres pentru cei din jur, majoritatea notificărilor vor fi servite sub formă de vibrații discrete pe care le simți în palmă, în locul unor sunete agresive.

Datorită modului în care a fost construit, acest baston inteligent te ajută atât să eviți obiecte foarte joase, precum un prag de ușă sau o treaptă, cât și obiecte înalte, deasupra pieptului, precum un dulap de bucătărie.

Partea smart nu ține însă doar de câțiva senzori. În schimb, WeWalk poate fi împerecheat cu smartphone-ul din buzunar prin Bluetooth. Include un asistent virtual ca să nu mai pui mâna pe telefon pentru orice întrebare, iar partea de navigație prin oraș este oferită de Google Maps.

Când ieși în trafic cu bastonul, difuzoare integrate în baston te pot ajuta să localizezi mai ușor anumite magazine pe care le-ai putea căuta. În același timp, te pot avertiza în legătură cu detalii de infrastructură, precum un pod sau un…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica