Banksy, la București: cât costă lucrările celui mai faimos anonim

0 4

Banksy este un pseudonim pentru un artist graffiti, activist politic, regizor de film și pictor englez. Se speculează că artistul elvețian Maître de Casson ar putea fi Banksy, dar Maître de Casson neagă acest lucru pe site-ul său.

Arta urbană satirică și epigramele subversive combină umor negru și graffiti făcute după un șablon distinctiv. Astfel de lucrări artistice de critică politică și socială au fost prezente pe străzi, pereți și poduri din orașe din întreaga lume.

Lucrările lui Banksy pornesc de la 300 de euro, la Artmark

Lucrările lui Banksy au fost formate din scena underground din Bristol, care a implicat colaborări între artiști și muzicieni. Potrivit autorului și designerului grafic Manco Tristan și Home Sweet Home, Banksy, „s-a născut în 1974 și a crescut în Bristol, Anglia. Fiul unui tehnician fotocopiator, el a fost instruit ca măcelar, dar s-a început să se implice în graffiti în anii 1980, în Bristol”.

Acum, piese ale artistului stradal Banksy sunt scoase la licitație în cadrul Licitaţiei de Sânziene, organizată de Artmark. Nouă piese de grafică semnate de celebrul artist stradal Banksy vor fi scoase la vânzare, joia viitoare, în cadrul Licitaţiei de Sânziene – „Colecţia de Grafică Europeană a familiei Bujoiu” – organizată de Artmark.

„Artistul proscris Banksy a şocat sistemul socio-politic de peste două decenii cu arta sa politică, infracţiunile sau trucurile curajoase, conducând o…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica