Avioanele electrice, gata de decolare: aceste 10 modele vor fi folosit într-un domeniu cheie

0 0

Mobilitatea tinde către zona verde, a sustenabilității, prin folosirea autoturismelor nepoluante, bazate pe energie electrică. Ei bine, tranziția către eco acaparează și sectorul aviatic.

După cum știm, avioanele sunt cei mai mari poluatori din lume. Din acest motiv, sectorul aviatic începe să migreze către zona verde, ușor, ușor, pentru a contribui la rândul sau la combaterea efectelor schimbării climatice la nivel global.

Un pas important în acest sens a făcut de curând compania UPS, care a comandat de la Beta Technologies aeronave electrice (eVTOL). Avionul pe care intenționează să îl utilizeze UPS este ALIA-250, ce are o autonomie de zbor de aproximativ 400 de kilometri, și un volum de marfă de 200 de metri cubi.

Noile aeronave vor fi folosite pentru livrări

Din cauza traficului terestru tot mai aglomerat, care extinde timpii de livrare a mărfurilor, se pare că viitorul transportului de marfă este sus pe cer.

Astfel, aeronavele UPS vor fi folosite pentru a livra încărcături relativ mici de marfă, în timp rapid și fără să afecteze mediul înconjurător.

Mai mult decât atât, noile aeronave electrice au și un alt mare avantaj față de avioanele clasice. Acestea nu necesită aeroporturi și piste speciale de aterizare, ceea ce înseamnă că sunt foarte practice, iar infrastructura necesară pentru astfel de flote de aeronave nu este la fel de solicitantă precum cea dedicată avioanelor din ziua de astăzi.

„Este vorba despre…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica