Avertismentul OMS legat de un eventual vaccin împotriva coronavirus: ”Nu va funcționa așa”

0 1

Foarte mulți oameni își pun speranța revenirii la o viață normală pe lansarea unui vaccin împotriva coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția asupra faptului că va fi un pic mai complicat decât atât.

Din cauza numărului limitat de doze de vaccin care vor fi disponibile în prima etapă de disponibilitate, în opinia oficialilor OMS, tinerii sănătoși s-ar putea să aibă acces la vaccin abia în 2022. În prima fază, se va pune accent pe persoanele vârstnice și vulnerabile. Tot în primul val vor fi incluși lucrătorii din sectorul medical și cei din sectoarele esențiale de activitate. ”Detaliile referitoare la priorităţi sunt încă stabilite de OMS şi grupurile sale consultative”, a explicat Dr. Soumya Swaminathan, cercetător șef în cadrul OMS.

Dincolo de prioritățile legate de inoculare, omul de știință a insistat pe faptul că un eventual vaccin trebuie declarat sigur și eficace de către OMS, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, înainte de distribuția la scară largă.

”Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a spus Swaminathan. Ea a adăugat că lumea va avea, sperăm, cel puţin un vaccin sigur şi eficace până în 2021, dar acesta va fi disponibil în ”cantităţi limitate”.

Comunicatul vine după ce grupul consultativ strategic de experți în imunizare al OMS a publicat un…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica