Avertismentul ING: ce e „romance scam”, metoda apărută în pandemie și care te lasă fără bani în cont

0 3

Pandemia a modificat multe comportamente și i-a forțat inclusiv pe cei singuri să-și caute perechea online. Așa a apărut metoda de fraudare ”romance scam”, în privința căreia ING trage un semnal de alarmă.

Perioada pandemiei a fost una propice pentru hackeri, în condițiile în care multă lume și-a petrecut majoritatea timpului în case. Nevoia de a socializa a rămas și s-a mutat în mediul online. ING atrage, însă, atenția asupra unei metode de fraudare care te lasă fără bani în cont: ”romance scam” sau „iubirea prefăcută”.

Cum funcționează metoda ”romance scam”

Banca susține că înfractorul își alege victimele după o evaluare amănunțită a profilurilor de pe rețelele de socializare. El vizează persoanele vulnerabile, de cele mai multe ori singure și cu mai puține cunoștințe digitale, cu care poate crea cu ușurință o conexiune prin intermediul acestor canale. Odată ce a adunat toate informațiile necesare, el va contacta pentru prima dată potențiala victimă.

Următorul pas este stabilirea unui raport de încredere cu victima. Astfel, acesta își va asuma identități care presupun statut de încredere în societate, precum cadru militar sau persoane din mediul academic.

Discuțiile le va ține exclusiv prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, fără apeluri cu video. Iar în lipsa contactului prin video, pentru a convinge victima, acesta va trimite fotografii cu documente care să ”ateste” că…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica