Avertismentul ING: „Atenție la mesaje înșelătoare”. Cum te protejezi ca să nu rămâi fără bani

0 0

ING Bank a transmis o informare clienților prin care îi îndeamnă să fie atenți la ce mesaje primesc în aceste zile. Pe fondul panicii legate de situația în care suntem, e posibil să fii mai predispus să crezi tot felul de mesaje. Nu e cazul.

Banca a făcut o listă cu tipurile de mesaje pe care le-ai putea primi în aceste zile. Cea mai populară abordare e printr-un mail de phishing. Aici intră acele mesaje care par a fi trimise din surse legitime, care solicită fie accesarea unor link-uri sau descărcarea unor fișiere sau imagini (care pot conține viruși), fie oferirea de informații confidențiale, precum date personale, date bancare, parole, numere de card. Cum vorbim de bănci, în niciun caz nu-ți introduce datele ING Bank în alte surse decât cele oficiale.

Totodată, escrocii folosesc apeluri telefonice care par a fi din partea spitalelor sau centrelor medicale prin care te informează că o rudă/cunoștință este infectată cu virusul și ți se solicită bani pentru tratament. În plus, ING Bank avertizează că e populară și promovarea de oferte de produse la prețuri foarte bune: măști chirurgicale, dezinfectant, echipamente de protecție, echipamente medicale.

Sunt și cazuri în care infractorii apelează la anunțuri false de donații pentru centre medicale ce luptă împotriva virusului, organizații sau instituții care par reale și solicită bani pentru cumpărarea de alimente pentru cei din zonele afectate.

Nu în ultimul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica