Avertisment RO-ALERT: ce mesaj vei primi pe telefon și de ce să nu te panichezi

0 7

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că românii vor primi câteva mesaje precise pe telefon prin sistemul RO-ALERT. DSU a explicat ce se întâmplă în perioada următoare.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, va realiza o nouă rundă de testări ale sistemului RO-ALERT. Asta înseamnă că vei primi pe telefon anumite alerte. Sunt doar de test, dar să fii prevăzător și să nu te panichezi.

Conform DSU, perioada de testare are scopul de a examina funcționarea sistemului. Astfel, vor fi transmise mesaje de test către telefoanele aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone. Vor primi mesajele telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT, dar și se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate.

TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție.
Mesajul transmis prin sistemul RO-ALERT în perioada următoare

Când testează DSU sistemul RO-ALERT

În perioada 16-26.07.2019 se va desfășura noua rundă de testare pentru RO-ALERT. Mesajele vor fi primite pe telefoane din municipiul București și județul Ilfov. Mai jos ai intervalul în care vor fi transmise mesajele:

  1. 16.07.2018 în intervalul orar 10:00-12:00 – sectorul 2 și orașul Otopeni;
  2. 17.07.2019 în intervalul 09:00-12:00 – București:…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica