Avertisment | La ce trebuie să fii atent când folosești aplicații ca Tinder

0 8

Internetul a făcut posibilă conexiunea între oameni aflați în colțuri diferite ale lumii. Iar aplicațiile de dating ca Tinder sunt extrem de populare.

Tocmai ce a trecut Valentine’ Day și, probabil, mulți îndrăgostiți au simțit nevoia să marcheze momentul. Un studiu recent publicat de Financial Times arăta că, în ultimii 10 ani, a crescut puternic ponderea cuplurilor care s-au cunoscut datorită internetului.

Și nu e vorba doar de socializare pe Facebook și Instagram. E vorba și de aplicațiile de dating extrem de populare precum Tinder și Badoo, care au devenit nelipsite din telefoanele multora. Numai că acestea vin la pachet, ca orice alt serviciu digital, cu riscuri de securitate.

Specialiștii Kaspersky susțin că hackerii se îndreaptă spre aceste aplicații, tocmai pentru că sunt extrem de utilizate. Iată de ce trebuie să te ferești.

Cum te ferești de riscurile de pe Tinder și alte aplicații similare

Specialiștii Kaspersky au venit cu o analiză pe 2019 referitoare la cazurile de malware. Așa au descoperit că au fost răspândite 1963 de fişiere unice, sub pretextul aplicaţiilor legitime. Două treimi dintre ele au fost mascate sub numele de Tinder (1232 fişiere) şi o altă şesime a fost legată de Badoo (263 de fişiere), ambele aplicaţii recunoscute la nivel mondial.

Pericolele sunt diverse, în funcție de fișier. De la troieni care pot descărca alte programe malware, la cele care pot trimite SMS-uri scumpe şi adware,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica