Australia va folosi drone pentru a stinge incendiile într-un timp record

0 2

Până în 2025, Australia și-a propus să dezvolte un program prin care să stingă rapid incendiile de vegetaţie, în mai puțin de o oră de la izbucnire. Pentru a face acest lucru, va folosi drone, tehnologie satelitară şi inteligenţă artificială.

Proiectul care a expus aceste obiective se numește “Fire Shield Mission” și a fost prezentat de organizaţia australiană nonprofit Minderoo Foundation, alături de ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei din Australia, Karen Andrews.

Tehnologia: ultima soluție de salvare

Planul reprezintă o realizare deosebită pentru Australia și se va baza pe cea mai nouă tehnologie de teledetecţie pentru a depista şi răspunde rapid împotriva incendiilor de vegetaţie. În acest sens, vor fi utilizate inteligenţa artificială şi sistemul de învăţare automată pentru a identifica flăcările periculoase, iar dronele şi vehiculele autonome vor ajuta la stingerea acestora.

“Ştim că fiecare minut câştigat în detectarea unui incendiu îmbunătăţeşte eficacitatea răspunsului şi reduce potenţialul distructiv al incendiului, aşadar există o oportunitate imensă de a aplica noile tehnologii pentru această provocare”, a declarat liderul de proiect, Adrian Turner.

Acesta a avut contact direct cu experiențe neplăcute în ceea ce privește incendiile, fiind foarte aproape de a-și pierde viața anul trecut, în timp ce încerca să protejeze casa fratelui său de flăcările unui incendiu de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica