Australia este încă plină de surprize: cercetătorii au descoperit noi specii

0 2


Într-o cercetare în premieră în cele mai adânci regiuni ale Marii Bariere de Corali, oamenii de știință au descoperit cinci specii complet necunoscute până acum. Probele de habitat preluate vor conduce la o mai bună înțelegere a relațiilor spațiale dintre caracteristicile fundului mării și vietățile descoperite.

Cercetarea a fost finalizată la bordul navei Falkor a Institutului Oceanului Schmidt, în cadrul celei de-a patra expediție a anului, ca parte a campaniei Institutului în Australia.

Misiunea de colaborare a reunit oameni de știință din Geoscience Australia, Universitatea James Cook, Universitatea din Sydney, Agenția Japoneză pentru Știința și Tehnologia Marină a Pământului (JAMSTEC), Rețeaua Muzeelor Queensland și Universitatea de Tehnologie Queensland, pentru a răspunde la o serie de întrebări despre evoluția geologică și biologică a canioanelor și recifelor de mare adâncime.

“Expediția a inclus cea mai cuprinzătoare serie de cercetări robotice sub apă realizată vreodată în Pacificul de Sud”, a spus dr. Brendan Brooke, om de știință în expediția din Geoscience Australia.

“Vasul de cercetare Falkor a integrat o serie de tehnologii care ne-au permis să lucrăm pe întreaga gamă de adâncimi ale oceanului din Marea Coralului și să oferim date pentru mai multe discipline, inclusiv geologie, biologie și oceanografie”.

“Această expediție ne-a oferit o fereastră unică atât în trecutul geologic,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica