Atenție la contract: BCR, amendată după schimbarea dobânzii unui credit. Ce trebuie să știi dacă ai credite

0 0

Banca Comercială Română, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață de profil din țară noastră, a primit o lovitură grea.

Sucursala băncii din Alba Iulia a fost amendată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Cosumatorului cu trei amenzi, în valoare de 5.000 de lei fiecare, după ce a modificat unilateral dobânda la un credit al unei persoane fizice, de la 1,9 puncte procentuale, la 3 puncte procentuale.

Magistrații Judecătoriei din Alba Iulia au constatat în data de 8 ianuarie 2021, că procesul verbal încheiat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Cosumatorului în 11 martie 2020 este aplicat corect.

Protecția Consumatorului a găsit mai multe nereguli

Conform instituției, BCR a încălcat mai multe reguli. Concret, banca a avut o practică comercială incorectă contrată cerinţelor diligenţei profesionale în raport cu persoana fizică în sensul în care a utilizat o dobândă a creditului formată din dobânda de referinţă variabilă afişată la sediile băncii.

De asemenea, banca a procedat la alinierea la principiile O.U.G. nr. 50/2010 referitoare la rata dobânzii fără încheierea unui act adiţional cu clientul, deşi conform contractului de credit încheiat cu acesta o asemenea modificare se putea face numai cu acordul ambelor părţi.

Nu în ultimul rând, s-a constat că banca a adoptat o practică comercială agresivă care limitează sau este susceptibilă să limiteze în mod semnificativ libertatea de alegere…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica