ASUS Zephyrus G14 – Laptopul care te ajută să-ți faci treaba. Oricare ar fi acea treabă

0 7

ASUS zice de acest laptop că-i de gaming. Așa că nu m-am jucat nimic pe el, ci l-am folosit la lucruri de care chiar am nevoie.

Ce-am făcut în ultimele trei luni? Am căutat să-mi iau un laptop nou. Încă mai caut, dar în perioada asta am avut ocazia să folosesc un model nou: ASUS ROG Zephyrus G14. L-am folosit de trei ori, în trei versiuni diferite. De ce? Pentru că așa e disponibil și pentru că a fost o perioadă specială.

Zephyrus G14 se remarcă prin procesor – AMD Ryzen 9 4900HS și Ryzen 7 4800HS – și placa video Nvidia RTX 2060 MaxQ. Placa video e cu atât mai relevantă în 2020, cu cât Nvidia are aplicația RTX Voice care ar trebui să-ți facă videoconferințele mai bune cu un sunet mai curat. Am încercat, face ce zice, ocazie cu care m-am apucat să le recomand și altora seria RTX (pe PC sau laptop).

Ecranul la 120 Hz, cel puțin, e ce-ar trebui să te intereseze

Ziceam că am folosit laptopul în trei configurații. Dar în mare parte sunt la fel. Toate au ecrane de 14 inci, dar unul e Full HD cu rată de refresh la 120 Hz, iar altul e Quad HD la 60 Hz. Sincer, nu prea văd justificată alegerea celui din urmă. Windows 10 încă nu „înțelege” foarte bine rezoluția 4K și e mai mult overkill pentru o așa dimensiune a ecranului. Iar 120 Hz face toți banii, dacă pot spune așa. Placa video e aceeași, iar procesoarele le-am zis deja.

Pe modelul cu Ryzen 7 am avut 512 GB de stocare pe SSD, 16 GB RAM, în timp ce modelul cu Ryzen 9 a…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica