Astronomii au surprins ceva cu adevărat inedit: ce a fost văzut pe Jupiter

0 0

Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, a fost întotdeauna o sursă de minuni pentru astronomi și amatori deopotrivă.

Lovitura, care a fost vizibilă timp de aproximativ patru secunde, a fost confirmată de observațiile efectuate de o echipă condusă de Ko Arimatsu, astronom la Universitatea din Kyoto din Japonia. „Pentru prima dată în istorie, am reușit să observăm simultan fulgerul de lumină în momentul în care un mic corp s-a ciocnit de suprafața lui Jupiter la 22:24 (JST) pe 15 octombrie”, a declarat Organizated Autotelescopes for Serendipitous Event Survey.

Observațiile au inclus două tipuri diferite de lumină, vizibile și infraroșii. Acest lucru a dat celei mai mari planete din sistemul solar o strălucire roz.

Scutul natural al planetei noastre

Jupiter este lovit în fiecare an de zeci, poate de sute de asteroizi, deoarece planeta gigantică acționează ca o barieră, care oprește astfel de obiecte cosmice să nu intre în contact cu Pământul.

Acesta nu este primul eveniment de impact asupra lui Jupiter observat de pe Pământ în acest an. Astronomul amator José Luis Pereira din Brazilia a fost martor a unui eveniment similar, când a descoperit un impact asupra gigantului gazos pe 13 septembrie. Dacă impactul din 15 octombrie este confirmat, acesta ar fi al nouălea impact înregistrat asupra lui Jupiter, de la primul din iulie 1994.

Primul astfel de impact care a fost văzut și înregistrat vreodată de pe Pământ…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica