Astronautul care a ținut secrete, până la moarte, comori observate din spațiu

0 2

Un astronaut a descoperit într-o misiune din spațiu niște comori din Oceanul Pacific și a ținut secretul până la moartea sa.

Gordon Cooper a făcut parte din proiectul Mercury, primul program de zbor spațial cu echipaj uman al NASA. Avea scopul de a vedea dacă oamenii pot funcționa eficient în spațiu timp de câteva minute sau ore la rând. Pentru asta, a ales șapte astronauți, printre care și Cooper.

În timpul unui zbor la bordul capsulei Faith 7, misiunea sa era să caute posibile locuri de lansare a rachetelor nucleare. A petrecut 34 de ore în zborul din jurul Pământului, în spatele unei camere. Totuși, echipamentul pe care îl folosea mai dădea greș câteodată, și-l îndrepta către obiecte ciudate. Sub apele oceanului Pacific, a observat bărci și vapoare metalice. După ce a realizat că acela era traseul folosit de comercianții spanioli, și-a dat seama că ar putea fi vorba de comori ascunse. Și-a dat seama că acolo ar putea fi inclusiv flota pierdută a lui Christopher Columb.

La terminarea misiunii, capsula Flight 7 a aterizat în Oceanul Pacific. Cooper a luat notițe despre obiectele observate din spațiu. Numai că n-a spus nimănui de descoperirea sa, nici măcar celor de la NASA.

Astronautul a ținut secretă descoperirea făcută din spațiu

Gordon Cooper a împărtășit informația în 2004, înainte de moartea sa, la 40 de ani de la descoperirea inițială. I-a povestit ce a văzut vânătorului de comori, Darrell Miklos….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica