Asteroidul care se îndreaptă spre Pământ ar putea distruge planeta, dar n-o va face

0 2

NASA a observat un asteroid care se îndreaptă cu o viteză incredibilă către Pământ, numai că riscul ca acesta să ne distrugă planeta nu prea există.

Asteroidul PZ39 se îndreaptă către planeta noastră cu o viteză de aproximativ 55.000 de kilometri pe oră. Acesta este catalogat drept un asteroid potențial periculos și ar ajunge în apropierea Pământului la data de 15 februarie, la ora 13.05.

Deși acest asteroid observat de NASA va trece pe lângă planeta noastră, distanța dintre acesta și Pământ va fi una considerabilă. Va trece pe lângă planetă la o distanță de 0.03 unități astronomice (o singură unitate astronomică descrie distanța dintre planeta noastră și Soare), echivalentul a 5.77 milioane de kilometri. Ca să-ți dai seama mai bine cât de departe înseamnă asta, Luna se află la o distanță de 384.400 de kilometri față de Pământ.

În cazul în care un astfel de asteroid ar lovi Pământul, nu ar afecta doar zona pe care o atinge, ci ar avea consecințe asupra întregii planete. Totuși, cel mai probabil, asteroidul se va îndrepta către planeta Venus.

Potrivit unui raport din 2018, un asteroid cu un diametru cuprins între 400 și 1.600 de metri ar fi suficient de mare pentru a distruge un întreg continent de pe Pământ. Asteroidul PZ39 are un diametru de aproximativ un kilometru, ceea ce înseamnă că ar putea face pagube foarte mari, dacă ar ajunge pe Pământ.

NASA va încerca să protejeze Pământul de un…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica