Aroganța absolută pentru amatorii de viniluri: te ajută să-ți înregistrezi propriile discuri

0 6


O companie foarte curajoasă speră să obțină finanțare pentru un proiect deosebit cu o nișă infimă. Este vorba de un aparat pentru înregistrarea propriilor discuri de vinil.

Gadgetul din imaginile alăturate pare un pickup tradițional, cu un design post-modernist. În realitate, este mult mai mult decât atât. Intitulat Phonocut, acest apara îți permite să-ți înregistrezi propriile discuri de vinil în confortul căminului, din muzica ta preferată.

În contextul în care vânzările de CD-uri continuă să fie în cădere libere de câțiva ani, discurile de vinil reprezintă ultimul mediu audio fizic care se comercializează surprinzător de bine. Este însă greu de estimat dacă amatorii acestui format își doresc să-și inscripționeze propriile discuri sau se bucură suficient la a le cumpăra din magazin.

Se va mai dezbate probabil pe parcursul următoarelor decenii avantajul din punct de vedere audio al discurilor de vinil. Cei care fac investiții în pick-up-uri vor fi considerați, în continuare, aroganți sau hipsteri, iar argumentul că emană un sunet ”mai cald” comparativ cu mediile digitale nu va funcționa la toată lumea. Chiar și așa Phonocut s-ar putea să aducă vinilurile în secolul 21.

Noul aparat speră să obțină finanțare pe Kickstarter. Aparatul va putea inscriptiona melodii pe discuri goale de 18 centimetri și 25 de centimetri. Un disc gol costă aproximativ 10 dolari în versiunea de 25 de centimetri și poate…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica