Armele printate 3D direct pe câmpul de luptă tocmai au devenit realitate

0 1

Departamentul Apărării al Statelor Unite tocmai a atribuit un contract companiei ExOne, un lider global în tehnologia de fabricație 3D, oferind sisteme și servicii de imprimare 3D industriale. Vor să dezvolte mini-fabrici de imprimare 3D care ar putea fi desfășurate pe teren în timpul unei operațiuni militare.

Fabricile sunt, în esență, laboratoare complete de imprimare 3D care pot fi adăpostite în întregime într-un container de transport, conform Interesting Engineering. Este o idee interesantă, deși fără precedent, despre care Departamentul Apărării spune că va contribui la îmbunătățirea logisticii militare și va permite înlocuirea pieselor și a instrumentelor la nevoie, la fața locului.

Imprimanta 3D specială în ediție militară va putea imprima peste 20 de materiale diferite pentru instrumentele dorite

Recipientele vor conține toate echipamentele necesare pentru scanarea, modelarea și fabricarea pieselor din metale, ceramică și alte materiale compozite. Ideea este de a face procesul cât mai simplu posibil, astfel încât soldații sau tehnicienii din domeniu să poată înlocui piese și scule cu un proces de imprimare 3D, fără a avea nevoie de o mulțime de cunoștințe tehnice.

„Imprimarea 3D cu această tehnologie de fabricație este ideală pentru uz militar datorită vitezei sale, flexibilității materialelor și ușurinței de utilizare”, a declarat John Hartner, CEO ExOne, într-un comunicat de presă.

Prin crearea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica