Armele inteligente de care ar avea nevoie și Poliția Română

0 1

În lume există deja o mulțime de dispozitive inteligente, însă când vine vorba de arme, situația este ceva mai complicată.

Startul dezvoltării acestei industrii l-ar putea da chiar armata Statelor Unite ale Americii, care solicită acum oferte pentru soluții high-tech care să aducă armele soldaților în conformitate cu era tehnologică în care trăim. Se vorbește astfel de arme inteligente, care ar avea o serie de opțiuni benefice.

Tehnologiile pe care mai multe companii americane le propun sunt destul de interesante. Una dintre acestea lucrează la dezvoltarea unei arme care ar funcționa cu un adevărat sistem de operare. Astfel, ar crea niște arme inteligente care ar fi benefice atât pentru autorități, cât și pentru civili. De exemplu, ar putea fi programate astfel încât numai mâna propietarului armei să poată trage cu aceasta.

De asemenea, tehnologia va înregistra fiecare mișcare a unei arme: de la unghiurile înspre care este îndreptată, până la ora exactă a fiecărui glonț tras. Va oferi asemenea înregistrări digitale care pot fi folosită atât la antrenamente, cât și în cazul unor investigații. O asemenea armă inteligentă ar fi de folos forțelor de ordine din orice țară, inclusiv celor din România.

De asemenea, sistemul ar putea anunța și când arma ar trebui să fie reparată sau retrasă din folosință.

Ce vrea armata SUA de la arme inteligente?

Licitația urmează să se desfășoare în 2020, iar armata deja a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica