Aragazul fără fum care generează curent e mai important decât crezi

0 4


Țările aflate în curs de dezvoltare se confruntă cu două probleme majore care pot fi remediate cu un singur gadget, accesul la căldură și energie electrică.

În vârstă de doar 26 de ani, nigerianul din imaginea de mai jos a făcut o invenție spectaculoasă prin aparenta simplitate. Numele său este Max Chinnah și a inventat un aragaz care nu generează fum și care, în timp ce gătește, poate încărca un smartphone, o tabletă sau orice altceva folosește USB. Creația sa a beneficiat deja de câteva premii și plănuiește ca primele 1000 de exemplare să fie livrate în zona rurală din Kenya, unde accesul la electricitate este foarte limitat.

Acest produs a fost realizat sub firma Terraoak, pe care Max Chinnah a creat-o împreună cu partenerul său Attigah. Dacă va reuși să strângă finanțarea necesară, cei doi speră să livreze gadgetul din imaginile alăturate în fiecare colț al mapamondului.

Și-a dorit să facă lumea mai bună și a decis că un gadget inteligent este mai bun decât o aplicație mai mult sau mai puțin banală. ”Nu mi-am dorit doar să fac o aplicație care nu adaugă valoare. Așa că am început să mă gândesc la lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru mine. Am fost din totdeauna intrigat de problema schimbării climatice și de cum ne putem lupta împotriva ei pentru a lăsa în urmă o planetă mai bună pentru nepoții noștrii.”, a explicat Chinnah.

În mod previzibil, materializarea acestui proiect…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica