Arabia Saudită victima hackerilor: ce informații au sustras infractorii cibernetici

0 1

Arabia Saudită a devenit ultima țintă a hackerilor după ce, infractorii cibernetici au sustras aproximativ un terabyte de date. Un gigant petrolier a avut de suferit scurgerea de date.

Una dintre cele mai mari companii energetice din lume, Saudi Aramco a fost vizată de atacul hackerilor. Gigantul petrolier și gaz, care este deținut de guvernul Arabiei Saudite și are un buget anual de funcționare de aproximativ 229 miliarde de dolari, a fost aparent vizat de o bandă cunoscută sub numele de „ZeroX”, relatează Bleeping Computer.

Infractorii cibernetici susțin că au folosit o „exploatare d-days” pentru a accesa rețeaua companiei și serverele acesteia la un moment dat, anul trecut, iar acum încearcă să vândă datele furate cu milioane de dolari pe dark web. Saudi Aramco a confirmat că datele sale au fost furate, dar neagă faptul că rețeaua sau serverele sale au fost compromise. În schimb, firma susține că datele au fost preluate de la terți.

„Aramco a devenit recent conștient de eliberarea indirectă a unei cantități limitate de date despre companie, care a fost deținută de contractori terți. Confirmăm că eliberarea datelor nu are niciun impact asupra operațiunilor noastre și compania continuă să mențină o postură robustă de securitate cibernetică”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Bleeping Computer.

Arabia Saudită a fost ultima țintă a hackerilor

Indiferent dacă hack-ul are un impact direct asupra…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica