Ar putea fi cel mai mare aeroport din lume: de ce este special noul gigant din Beijing

0 7

Chinezii au dat în folosință unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume. Intitulată Daxing Internation Airport, creația pare desprinsă dintr-un film SF.

Traficul aerian înspre și dinspre China este în continuă creștere. Milioane de oameni tranzitează capitala chineză, au afaceri în teritoriu sau decid să experimenteze cultura chineză în concediu. Toate aceste activități vor fi mai facile după deschiderea noului aeroport internațional din Beijing. Acesta este al doilea aeroport funcțional din preajma capitalei chineze.

Conform estimărilor publicate de CNN, noul aeroport ar trebui să preia aproximativ 75 de milioane de pasageri anual, până în 2025. La ora actuală, este unul dintre cele mai moderne aeroporturi de pe planetă.

Aeroporul Daxing din Beijing este rezultatul unui lung proces de proiectare și construcție. Au fost investite 11,5 miliarde de dolari iar construcția a început în 2014. Nu mai puțin de 40 de mii de oameni au lucrat la acest proiect grandios. Terminalul este construit pe o zonă de mărimea a 97 de terenuri de fotbal și are chiar roboți care le oferă oamenilor informații despre zborurile lor.

Gigantul este poreclit steaua de mare, datorită formei sale neobișnuite. Arhitectura a fost gândită în așa fel încât să micșoreze distanța pe care o parcurg pasagerii în cazul unui transfer, atunci când trebuie să părăsească aeroportul sau să ajungă la poarta de îmbarcare.

Pe lângă designul spectaculos,…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica