Ar putea fi cea mai mare schimbare pentru sateliți și pornește din Europa

0 2

Agenția Spațială Europeană (ESA) adoptă o abordare neobișnuită pentru sateliții săi noi: înlocuirea fibrelor de carbon rezistente cu o versiune mai naturală fabricată din planta de in.

O fibră naturală care odinioară înfășura mumii egiptene și care era purtată de aristocrații romani a găsit un scop al epocii spațiale. Filetarea fibrelor de la planta de in prin materialul panoului satelitului poate ajuta misiunile spațiale să ardă mai rapid în timpul reintrării atmosferice – făcând eliminarea lor mai sigură pentru oameni și proprietățile de pe sol.

Dacă sună de parcă ar putea face ca acești sateliți să fie puțin mai subțiri, ei bine, aceasta este și ideea. ESA încearcă să faciliteze distrugerea și incinerarea sateliților, pe măsură ce reintră în atmosferă pentru a se retrage, potrivit unui comunicat de presă al ESA. Totul face parte dintr-o încercare de a face nu numai sateliții mai siguri pentru noi, ci și de a produce mai puțin consum de carbon.

Sună contraintuitiv, dar oamenii de știință ai ESA au descoperit că panourile construite cu fibrele de in erau încă suficient de rezistente pentru a face față zborurilor spațiale și a rezista radiațiilor cosmice. A îmbunătățit chiar și capacitatea sateliților de a trimite și primele transmisii radio, deoarece acestea împiedică semnalele mai puțin decât fibrele de carbon asemănătoare oțelului.

„Aceste panouri sunt concepute ca fiind vizate pentru…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica